La Palma

12 mei 2014

Het meest noordwestelijk gelegen eiland met een gebrek aan massatoerisme. La Palma heeft, net als Tenerife en Gran Canaria een vruchtbare natte kant en een droge kant. Op de droge kant van het eiland komt het meeste toerisme voor. De meeste toeristen die naar La Palma komen, komen voor de beeldschone natuur en de authentieke eilandcultuur. La Palma heeft als bijnaam La Isla verde (het groene eiland) en La Isla bonita (het mooie eiland). Helaas niet de perfecte plek voor een zon-, zee- en strandvakantie. De meeste bezoekers van dit eiland zijn echte natuurliefhebbers en wandelaars.

Klimaat

Net als op de meeste Canarische Eiland heeft ook La Palma een aangenaam klimaat. De weersomstandigheden op het eiland kunnen daarentegen ver uit elkaar liggen. Het is een van de natste eilanden en daardoor het hele jaar bedekt door groen. Door de specifieke doelgroep (natuurliefhebbers en wandelaars) zal het eiland nooit last krijgen van massatoerisme.

Wandelmogelijkheden
La Palma is voorzien van een uitgebreid netwerk van mooie wandelpaden door mooie gebieden. Een waar paradijs voor zowel de beginnende als de gevorderde wandelaar.

Een paar prachtige bezienswaardigheden

  • La Zarza. Voor een sprookjesachtige wandeling moet je zeker een bezoekje brengen aan laurierbossen op het eiland. In het noord-oosten van het eiland, op ongeveer een hoogte tussen de 600 en 1200 meter, bevinden zich deze bossen. Tijdens je wandeling zul je waarschijnlijk langs de Nogales kloof komen. Ook kun je een prachtige wandeling maken naar de warmwaterbronnen Marcos en Cordero. Rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners ‘de Benahorieten’ zijn te bewonderen in het culturele park de la Zarza.
  • Santa Cruz de la Palma. De hoofdstad van dit geweldige eiland dat door de inwoners “La Palma wordt genoemd. De terrasjes en cafés zijn goed verspreid over het centrum en de boulevard. In vergelijking met buureilanden Tenerife en Gran Canaria zijn er op La Palma veel minder terrasjes en cafés. Kenmerken van Santa Cruz de la Palma zijn de kleurige geveltjes met houten balkon, het gezellige en knusse centrum met smalle straatjes die soms worden onderbroken door mooie pleintjes. De vele oude gebouwen en herenhuizen hebben bijzondere accenten zoals mooie plafondschilderingen of indrukwekkende oude trappenhuizen. Cruiseschepen bezoeken regelmatig de haven van Santa Cruz de la Palma. Een replica van het schip van Columbus ligt op het prachtige plein ‘Plaza de la Alameda’.
  • Caldera de Taburiente. Het mooie natuurpark ‘Parque Nacional de la Caldera de Taburiente’ ligt in dit prachtige gebied. Een perfecte plek voor wandelingen met geweldig uitzicht op de Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het eiland. De komvormige krater ‘de Caldera’ strekt zich uit over de noordelijke zijde van het eiland met een doorsnede van ongeveer 10 kilometer. Zelfs in de erosiekrater is het mogelijk om wandelingen te maken. Vlakbij het gebied is een internationale sterrenwacht te vinden. Dit wordt het observatorium Roque de los Muchachos genoemd.

Alle foto’s komen van www.visitlapalma.es